Bebeklerde Ürtiker Belirtileri ve Tedavisi
20 Haziran 2024

Bebeklerde Ürtiker Belirtileri ve Tedavisi

Bebeklerde ürtiker, günümüzde sık karşılaşılan rahatsızlıklardan biridir. Bu durum, özellikle bebeklerde astım, alerjik nezle ve egzama gibi hastalıkların bulunması durumunda daha yaygındır. Yani normal bir bebek ile bu hastalıklardan etkilenmiş bir bebek karşılaştırıldığında, hastalıktan etkilenmiş olan bebek ürtiker rahatsızlığından daha fazla etkilenir. Bebeklerde ürtiker, genellikle ailelerin acil vaka olarak hastanelerin acil bölümüne gitmesine neden olur. Bu durum aynı zamanda ailenin çok korkmasına da neden olabilir. Çünkü bebeklerde ürtiker çok ciddi belirtiler gösterebilir. Her durumda, tam olarak bir cilt hastalığı olan bu durum, bir cildiye uzmanı tarafından muayene edilmelidir. Bu şekilde hastalığınız için daha doğru bir teşhis yapmış olursunuz.

Bebeklerde ürtiker, bebeklerin cildinin çok daha hassas olmasına bağlı olarak yetişkinlere göre çok daha ciddi bir şekilde meydana gelir. Ortaya çıkan kızarıklıklar ve kabarmalar, sağlık sorunlarına yol açarken, estetik problemlere de neden olabilir. Günümüzde tıbbi olarak yapılan araştırmalara göre bu rahatsızlığın en ciddi nedeni hem bebeklerde hem de yetişkinlerde meydana gelen enfeksiyonlardır. Kimi zaman bir ameliyat sonrasında, kimi zaman da bir yaralanma sonrasında meydana gelen enfeksiyonlar bu şekilde ürtiker oluşumuna neden olabilir. Hatta bebeklerde ürtiker bazen idrar yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak bile ortaya çıkabilir.

Bebeklerde Ürtiker Neden Olur?
  • Biraz önce belirttiğimiz gibi, bebeklerde ürtiker oluşumunun en büyük nedeni, hassas vücutlarında oluşan enfeksiyonlardır. Bu durum bazen E. coli bakterisi kimi zaman ise hepatit bakterileri nedeniyle meydana gelebilir.
  • Bu durumun bebeklerde görülmesine neden olan diğer durumlardan biri ise kullanılan tıbbi ilaçlardır. Çoğu zaman kullanılan ateş düşürücüler, nonsteroidler, anti-inflamatuar ilaçlar ve diğer birçok ilaç, ürtiker oluşum nedenlerinden biridir.
  • Sadece hastalık ilaçları değil, bazen bebeklerde kullanılan destekleyici ilaçlar da ürtiker oluşumuna neden olabilir. Özellikle bazı vitamin ilaçları, bebeklerde yan etki olarak bu duruma yol açabilir.
  • Bebeklerde ürtiker oluşumuna neden olabilen bir diğer etken ise bebeğin tükettiği gıdalardır. Bebeklerde sıkça ürtiker nedeni olan bu etken özellikle yumurta ve süt ürünlerinin tüketiminde meydana gelir. Özellikle bir yaşın altındaki bebeklerde bu ürünler ürtiker nedenleri arasında yer alır.
  • Tüketilen diğer gıdalar içinde bulunan yabancı katkı maddeleri de bebeklerde ürtiker nedenleri arasında yer alır. Özellikle bebeklerde alerji yapabilecek olan gıdalar ciddi olumsuzluklara neden olabilir.

Bebeklerde ürtiker, yukarıda bahsettiğimiz birçok durumun haricinde daha farklı nedenlere bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Bu nedenler bazen hava şartlarından, bazen temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Fakat hangi nedenden kaynaklanırsa kaynaklansın, bu durumun sonucunda tedavi edilmesi gereklidir. Eğer bebeklerde ürtiker sorunu sık sık meydana geliyorsa ya da herhangi bir iyileşme göstermiyorsa, gitmeniz gereken doktor bir çocuk alerji uzmanıdır. Çocuk alerji uzmanları, alanlarında son derece iyi oldukları için meydana gelen ürtiker rahatsızlığında da olumlu sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ürtiker Bulaşıcı mıdır?

Ürtiker Bulaşıcı mıdır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Akut Ürtiker Belirtileri ve Tedavisi

Akut Ürtiker Belirtileri ve Tedavisi

Ürtiker Belirtileri ve Tedavisi

Ürtiker Belirtileri ve Tedavisi

Fiziksel Ürtiker Belirtileri ve Tedavisi

Fiziksel Ürtiker Belirtileri ve Tedavisi

Gebelikte Ürtiker Belirtileri ve Tedavisi

Gebelikte Ürtiker Belirtileri ve Tedavisi

Ürtiker Alerji Belirtileri ve Tedavisi

Ürtiker Alerji Belirtileri ve Tedavisi